Informatie aanvragen    
0528 - 27 90 91
Gietvloeren en epoxyvloeren

Industriële  Epoxyvloer

Het begrip industrievloer is een algemene naam voor vloeren, die zeer verschillend gebruikt worden:

  • Vloerenin werkplaatsen, bedrijfsruimtes, en laboratoria. 
  • Vloeren in logistieke centra.
  • Maar ook in brandweerkazernes en ziekenhuizen

Een Epoxyvloer die niet gebruikt worden als woonoppervlak in een parkeergarages of als slijtlaag op bijvoorbeeld een brugdek, worden vaak als industrievloer aangeduid. Naast de zekerheid dat ze voldoende sterk en draagkrachtig moeten zijn, moet de industrievloer lange tijd bestand zijn tegen zo veel mogelijk soorten van belasting en daarbij een minimum aan onderhoud en reparatie nodig hebben.

De belasting van industrievloeren bestaat uit volledig vlakke belasting of puntbelasting, opgeslagen goederen, magazijnstelling, containers alsmede rollend verkeer door vorkheftrucks en andere transportmiddelen. De soort belasting die voor industriële Epoxyvloeren het meest aan de orde is, is mechanische belasting van het vloeroppervlak.

Daarom onderscheiden we:  

  • Slijtage door rollend verkeer (transportmiddelen met relatief harde wielen en banden)
  • Slijtage door schuren en schuiven (bijvoorbeeld voetgangers, banden van transportmiddelen, het schuiven van goederen enz.)
  • Slijtage door stoten (bijvoorbeeld door het wegzetten van goederen met heftrucks, rijden over voegranden en voegnaden en oneffenheden in de vloer met transportmiddelen met harde banden of wielen)

De in de praktijk voorkomende vormen van belasting zijn meestal een combinatie van alle drie.

De bestendigheid van industrievloeren in verband met chemische belasting wordt met het oog op de aanscherping van de voorschriften van grond- en oppervlaktewater steeds belangrijker.

Een Industriële  Epoxyvloer bestaat in de regel uit meerdere lagen. Hier door zijn de vloeren aan te passen aan de specifieke eisen van de gebruiker zoals elektrisch geleidend (ESD), Chemicaliënresistent of in antislip uitgevoerd enz. 

Voor al deze toepassingsgebieden bieden wij een voor de gebruiker passende Epoxy vloerafwerking. Dit kan in de vorm van een Epoxy- rol coating, Epoxy gietvloer, Epoxy slijtlaag, Epoxy troffelvloer maar ook in de vorm van Epoxy voegen in een tegelvloer.