Informatie aanvragen    
0528 - 27 90 91
Gietvloeren en epoxyvloeren

Gietvloeren en epoxyvloeren

Gietvloeren zijn in zowel de particuliere en industriële sector toe te passen. Naast sterk en chemisch belastbaar zijn deze vloeren ook decoratief en in bijna iedere ruimte toe te passen. De mogelijkheid bestaat om een zogenaamde sanitaire plint aan te brengen zodat deze vloeren uitstekend geschikt zijn voor bijvoorbeeld toilet-/douchegroepen in scholen of sportgelegenheden. Als bindmiddel voor een gietvloer worden epoxy- of polyurethaanharsen gebruikt. Hier worden in de fabriek diverse toeslagen bijgevoegd zoals vulstoffen, kleurstoffen en toeslagen om de vloer goed te laten vloeien en te zorgen dat er geen luchtbellen in komen. Na het uitharden van de vloer is deze volledig vloeistofdicht. Er kan ook een speciale toplaag gebruikt worden zodat de vloeren bestand zijn tegen de meeste chemische stoffen. 

Gietvloeren zijn in alle bijna alle RAL-kleuren te verkrijgen. Het uiterlijk van een gietvloer is hoogglans. Als extra afwerklaag kan hier een ‘matte’ of ‘zijdematte’ toplaag op aangebracht worden, al dan niet met een antislipkorrel. 

Direct na het leggen van de gietvloer kunnen er in de nog natte vloer ‘vlokken’ in diverse kleuren in gestrooid worden. Dit geeft de vloer een decoratief uiterlijk. Gietvloeren zijn uitermate gemakkelijk in onderhoud. Door de gesloten structuur van de gebruikte bindmiddelen neemt een gietvloer geen vuil op, waardoor dweilen voldoende is om deze vloeren te reinigen. Ook het reinigen met een boenmachine is geen enkel probleem. 

Gietvloeren kunnen op bijna iedere ondervloer gelegd worden. Voorwaarde is dat deze stof- en vetvrij, vormvast en minimaal 28 dagen oud is. Zelfs op houten en stalen vloeren is een gietvloer toe te passen. 

Een gietvloer neemt gemakkelijk de omgevingstemperatuur aan waardoor deze vloeren uitermate geschikt zijn voor vloerverwarming.

 

Epoxyvloer en vloercoating  voor de elektronische industrie geleidend en ESD veilig

In de elektronische industrie spelen de juiste ESD veilige vloercoatings (ESD = electrostatic discharge = elektronische ontlading ) een belangrijke rol. Elektronische opladingen zijn een groot probleem in de elektronische industrie en kunnen zich op verschillende wijze voordoen.

 

Industriële Epoxyvloer

Het begrip industrievloer is een algemene naam voor vloeren, die zeer verschillend gebruikt worden:

  • Vloerenin werkplaatsen, bedrijfsruimtes, en laboratoria. 
  • Vloeren in logistieke centra.
  • Maar ook in brandweerkazernes en ziekenhuizen.

 

Reiniging- en onderhoudsaanbevelingen voor Vloercoating, Polyurethaan coating en sealer, Epoxyvloer en vloeren.

Het gebruik van een Epoxyvloer leidt tot slijtage en eventueel verkleuring. Vuil, met name korrelig, grof vuil, versterkt het schuren en de slijtage van het oppervlak en leidt vaak tot onherstelbare schade. Daarom zal uit hygiënische overwegingen alsook voor het behoud van de vloer, iedere vloerbedekking gereinigd en onderhouden moeten worden.