Informatie aanvragen    
0528 - 27 90 91
Coatingvloeren

Coatingvloeren

Een coatingvloer is te vergelijken met een gietvloer, maar heeft een veel dunnere laagdikte. Dit zorgt ervoor dat het prijstechnisch erg aantrekkelijk kan zijn indien er minder eisen aan de vloer gesteld worden. Wel bestaat de mogelijkheid om de coating als afwerklaag over diverse vloersystemen te gebruiken. Zo kunnen er bijvoorbeeld antislipvloeren mee afgewerkt worden, welke ideaal zijn voor galerijen en balkons. 

Als basis voor een coatingvloer worden, net als bij de gietvloeren, epoxy-of polyurethaanharsen gebruikt. Hier worden in de fabriek diverse toeslagen bijgevoegd zoals vulstoffen en kleurstoffen. Net als bij de gietvloer zijn er diverse standaardkleuren leverbaar, maar kunnen ook bijna alle RAL-kleuren gemaakt worden. Coatingvloeren zijn ook geschikt om in te strooien met vlokken in diverse kleuren. Ook het onderhoud is gelijk aan dat van een gietvloer en ook een coatingvloer is geschikt voor vloerverwarming.

Alle voordelen van gietvloeren en coatingvloeren op een rij:

  • uitermate sterk en slijtvast, ook bij chemische belasting
  • naadloos
  • talloze kleuren
  • uitermate gemakkelijk in onderhoud
  • decoratief
  • sanitaire plinten mogelijk

Epoxyvloer en vloercoating  voor de elektronische industrie geleidend en ESD veilig

In de elektronische industrie spelen de juiste ESD veilige vloercoatings (ESD = electrostatic discharge = elektronische ontlading ) een belangrijke rol. Elektronische opladingen zijn een groot probleem in de elektronische industrie en kunnen zich op verschillende wijze voordoen.

 

Industriële Epoxyvloer

Het begrip industrievloer is een algemene naam voor vloeren, die zeer verschillend gebruikt worden:

  • Vloerenin werkplaatsen, bedrijfsruimtes, en laboratoria. 
  • Vloeren in logistieke centra.
  • Maar ook in brandweerkazernes en ziekenhuizen.

 

Reiniging- en onderhoudsaanbevelingen voor Vloercoating, Polyurethaan coating en sealer, Epoxyvloer en vloeren.

Het gebruik van een Epoxyvloer leidt tot slijtage en eventueel verkleuring. Vuil, met name korrelig, grof vuil, versterkt het schuren en de slijtage van het oppervlak en leidt vaak tot onherstelbare schade. Daarom zal uit hygiënische overwegingen alsook voor het behoud van de vloer, iedere vloerbedekking gereinigd en onderhouden moeten worden.