Informatie aanvragen    
0528 - 27 90 91

Betonreparatie

Eén van de vele activiteiten van J. Annen betonrenovatie & impregneerbedrijf is betonreparatie. Ondanks het robuuste karakter van beton is het niet altijd zo onverwoestbaar als het lijkt. In de loop der tijd en onder invloed van uiteenlopende factoren kan betonschade ontstaan, ook wel betonrot genoemd. 

Betonrot ontstaat doordat de in het beton aanwezige bewapening roest. Roest zet uit, waardoor barsten in het beton ontstaan en de betonconstructie zijn stevigheid verliest. Bij ernstige aantasting kan de bewapening zelfs bloot komen te liggen en in zijn geheel verdwijnen. Zorgvuldige betonreparatie is dan noodzakelijk.

Kelderafdichting: ook gespecialiseerd in kleder lekkage reparatie.

Betonrot kan zeer goed verholpen worden. Hierbij worden eerst de slechte betondelen verwijderd tot op de gezonde wapening. Daarna wordt de wapening behandeld met een speciale primer die verdere roestvorming voorkomt. In bepaalde gevallen zal nieuwe wapening aangebracht worden. De reparatie vindt plaats met reparatiemiddelen op cement- en/of epoxybasis. Is de te behandelen plek groter, dan zal er een hulpbekisting aangebracht worden. De reparatiematerialen die tegenwoordig worden toegepast, voldoen aan de laatste milieueisen en beschermen de wapening van binnenuit. 

Gritstralen: 
Gritstralen is een techniek die veel wordt toegepast voor het saneren van betonnen of stalen ondergronden. Onder grote druk worden gritkorrels tegen het te stralen object geblazen om deze vrij te maken van vuil, roest, walshuid en/of oude verflagen. Zo ontstaat een goede ondergrond, die met het juiste verf- / coatingsysteem voor jaren opnieuw beschermd kan worden.

  • Betonreparatie met minerale mortel of epoxymortel.
  • kelder lekkage reparatie.
  • Corrosiebescherming van blootliggende wapening.
  • Scheurreparatie en verlijming.
  • Beschermen en waterdicht maken van beton beneden hetmaaiveld.
  • Balkon en galerijrenovatie.
  • Zicht-/betonconservering met hydrofobering.
  • Zicht-/betonconservering met coatings blank of in kleur.